Connaught Garden

Location 地點

Connaught Garden, Sai Ying Pun, HK
香港 西營盤 干諾道西155

Client 客戶

Private

Completed Date 完成日期

March 2018

Category 類別

Residential 住宅

Nature 性質

Interior Design + Contracting

室內設計 + 工程

Area 面積 

300 ft2

We love the sea. She brings us peace and comfort, and yet we keep destroying her for the sake of urban development. We realised the price of prosperity after we saw our harbour had already gone narrow and polluted. However, we still pound of this stunning harbour and always remind of her beauty. Inspired by this special feeling to the sea, 5DS design team created a chic interior under the theme of “City’s seaside house” in Sai Ying Pung, where is the area reclaimed by the sea.

 

This is a sea view apartment with only 300 sq. ft.. To highlight the feeling of the sea, various natural elements are added in the design. Blue fabrics are used in curtains and bed to symbolise the sea and bring the uniqueness of design. Concrete walls with textured appearance create an organic feeling as well as visually divides the interiors into different functional areas. A modern look integrates into these natural elements by adding clean line designs, such as the double-layered TV wall, checkered pattern on the glass wall and the clean layout of the cupboard. All these designs bring a natural modern environment to the interiors and give a cosy ambience for both work and rest.

 

To create a “seaside” atmosphere, effective sunlight absorption is the key to allow its interiors look like near the sea. That’s why the design is full of open space to let sufficient lights in. A large cupboard creates a functional working space with its creative design of combining working desk and storage together. The glass wall divides living room and bedroom without blocking any lights, so that the whole space looks delightful and bright. Although it’s only a 300 sq. ft small area, the homeowner can still feel the vastness of the sea.

昔日,我們犧牲大海來換取土地,但當海洋漸漸失去時,我們才意識到繁華背後的代價,並渴望重新擁有遼闊蔚藍的大海。高樂花園位於當日填海而成的西營盤地段,儘管有着得天獨厚的維港景致,但屋內面積卻只得300呎,其狹窄的空間可謂城市化的產物。為了令屋主在城市中也能感受到大海氛圍,5DS設計團隊將單位打造成一個城市版的「海邊小屋」,把大自然元素帶到設計,把大海情懷投放到家中。

整個空間將城市與自然的感覺融合,設計時尚高雅,同時加入了不少野外元素。當中利用藍色布料象徵海水,帶來視覺焦點,同時突出「海邊」主題。而屋內的大型水泥磚塊亦是另一設計亮點,其質感不但呈現出園野格調,更在牆壁和天花上以明確線條區分出層次與間隔。這些充滿線條感的設計,包括牆壁的兩層設計、玻璃牆上的格仔、儲物櫃上的凹凸分隔等,正正為空間帶來城市個性。

通透、明亮也是將單位塑造成「海邊小屋」的關鍵要素,因為充足的光線會令單位顯得更似在海岸附近。因此全屋採用開放式設計,其中房間與客廳之間以玻璃牆作分隔,令光線不會被阻擋,也令屋內視野更廣闊。至於客廳旁的辦公區則代替了書房,其大型靠牆儲物櫃帶來了實用性,開放式的空間也讓屋主能在充足的光線下工作。而房間雖然面積不大,但大型窗房讓屋主能在小空間裏飽覽海景,平靜地看海。

Residential

  • Contact
  • Instagram
  • Facebook

Shop 4C, Chiu Kwong Street, Sai Ying Pun, Hong Kong

+852 3705 8126 (Whatsapp)

© 2016-2020 5 Dimensions Studio Limited. All rights reserved.